info@schrijfatelier.nl   |   06 5164 9829

Schrijftraining op maat

Wij zijn creatieve wezens, ieder met een eigen stem en stijl. Op het werk verliezen we die eigenheid soms uit het oog. Artikelen, blogs en mails worden formeel, afstandelijk en minder lekker leesbaar.

 

Het Schrijfatelier helpt je om lichter en persoonlijker te schrijven, zonder de zakelijke context uit het oog te verliezen. Schrijven is per definitie creatief, of je nu aan een gedicht sleutelt of aan een webtekst. Ook in onze zakelijke en journalistieke trainingen blijft het persoonlijke en creatieve karakter van het Schrijfatelier behouden. Juist!

 

Het Schrijfatelier geeft trainingen op maat, in samenspraak met de opdrachtgever. Het karakter van de trainingen is altijd creatief, helder en persoonlijk. Tijdens de training gebruiken we bestaande teksten van de werkvloer. Zo koppelen we het oefenmateriaal meteen aan de praktijk. Bel of mail voor overleg en een offerte.

 

Schrijfatelier werkt samen met diverse organisatie-adviseurs, o.a. De Baak,  TwijnstraGudde en  AmstelacademieVUMC.

 

** Hoe verlevendig ik mijn presentaties? Mijn colleges? Mijn werkteksten?

 

** Een training/workshop storytelling, waarin we samen zoeken naar levende en authentieke verhalen die bij de organisatie passen en die gebruikt kunnen worden voor interne of externe communicatie.

 

** Een training/workshop column of blogging, waarin we schrijftechnieken oefenen die een tekst laten sprankelen.

 

Gouden tips

1) Bedenk dat de lezer ook (maar) een mens is.

2) Kies originele beelden.

3) Focus. Eén hoofdonderwerp is meer dan genoeg.

4) Durf! Poneer een stelling. Doe een uitspraak.

5) Vertrouw op je eigen stijl.

 

hiregreatwriters