info@schrijfatelier.nl   |   06 5164 9829

Jeanet van Omme

jeanetvanomme.com
Hier vind je mijn persoonlijke blog, poëzie en portfolio (sinds zomer 2016)

  jeanet bos

 

 

 

 

 

 

Jeanet van Omme (1960) is de creatieve motor van het Schrijfatelier, dat ze oprichtte in 2001.

 

Het Schrijfatelier helpt mensen bij het schrijven en doet dat in de vorm van training en coaching. Jeanet richt zich met haar aanbod zowel op particulieren als organisaties.

 

Coachend lesgeven is het uitgangspunt. De stijl van Jeanet is creatief, open en informeel met gevoel voor humor en inlevingsvermogen. “Warm en ontregelend” is ook wel eens gehoord:)

 

In november 2014 zette Jeanet Schrijfatelier Uitgeverij op. De eerste publicatie is  De Aap en het Alfabet, 26 columns die een kijkje achter de schermen van het Schrijfatelier bieden. Je kunt het hier bestellen.

 

Jeanet was als (gast)docent verbonden aan de Academie van Bouwkunst en het Instituut voor Interactieve Media in Amsterdam. Bij Studio Selma Susanna leerde ze het vak van schrijfdocent. In januari 2005 voltooide Jeanet de opleiding aan de Academie voor Coaching en Counselling. Dit heeft haar gemotiveerd om haar schrijftrainingen en coaching ook aan te bieden binnen organisaties.

 

Zij studeerde Engelse taal- en letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam. In de periode 1987-1991 werkte zij bij International Theatre and Film Books in Amsterdam, en bij Applause Books in New York. Zij heeft het werk van theatervernieuwer Stanislavski vertaald.

 

Jeanet is ook schrijver. In november 2014 publiceerde zij De Aap en het Alfabet, een bundel columns die een kijkje geven in de keuken van het Schrijfatelier. Van 2007-2010 schreef zij het weblog TUSSENTIJD. In 1997 publiceerde zij de interviewbundel Rebels Binnen de Regels, over het vrouwendispuut Arktos. Haar poëzie verscheen o.a. in literair tijdschrift Lust & Gratie.

 

Haar persoonlijke blog, poëzie en portfolio te vinden op haar eigen website  jeanetvanomme.com

 

foto’s Jeanet: Wendy de Krieger

 

 

logo Rtr

Room to Read

Room to Read is een internationale organisatie die bibliotheken en scholen bouwt  in ontwikkelingslanden. Hun tweede speerpunt is het stimuleren van onderwijs aan meisjes. Bovendien ondersteunt Room to Read lokale schrijvers.

Doelstellingen die het Schrijfatelier een warm hart toedraagt.

Wil jij of jouw organisatie zich inzetten voor Room to Read? Heb je een gouden idee voor een sponsor-event? Voel je ervoor om zitting nemen in de Nederlandse afdeling? Iedere vorm van ondersteuning en sponsoring is welkom.

Bezoek onze Facebook-pagina.

 

HET SCHRIJFATELIER ….

Kleinschalig. Literair. Creatief. Verhalend. Veilig. Persoonlijk. Poëtisch. Professioneel. Up-to-date.

 

 

bos 2 kleur

 

 

 

 

 

 

Op dinsdag 1 december 2015  was ik te horen op Radio Rijnmond. Ze werd geïnterviewd door Henk Weltevreden, en vertelde over hoe ze leerde lezen en wat dat te maken heeft met het Schrijfatelier. Alles! Luister hier.