info@schrijfatelier.nl   |   06 5164 9829

Jeanet van Omme

 

_DSC3684

Jeanet van Omme (1960) is de creatieve motor van het Schrijfatelier, dat ze oprichtte in 2001. Het Schrijfatelier helpt mensen bij het schrijven en doet dat in de vorm van training, cursussen en coaching. Jeanet richt zich met haar aanbod zowel op particulieren als organisaties.

 

foto: Paul Fleming

 

De stijl van Jeanet is creatief, open en informeel met gevoel voor humor en empathie. “Warm en ontregelend” is ook wel eens gehoord 🙂

 

Vanuit het Schrijfatelier geeft Jeanet ook Nederlandse les aan inburgeraars, sinds najaar 2017. Dat lijkt meer op elkaar dan je misschien zou denken. Coachend lesgeven binnen een veilige leeromgeving blijft het uitgangspunt. Een nieuwe taal leren is een hobbelig creatief proces, dat verrassend veel lijkt op het zetten van nieuwe stappen binnen het schrijfambacht.

 

In november 2014 zette Jeanet Schrijfatelier Uitgeverij op. In maart 2018 verscheen van haar hand de interviewbundel Ik en het Gedicht.

 

Jeanet was als (gast)docent verbonden aan de Academie van Bouwkunst en het Instituut voor Interactieve Media in Amsterdam. Bij Studio Selma Susanna leerde ze het vak van schrijfdocent. In januari 2005 voltooide Jeanet de opleiding aan de Academie voor Coaching en Counselling. Dit heeft haar gemotiveerd om haar schrijftrainingen en coaching ook aan te bieden binnen organisaties.

 

Zij studeerde Engelse taal- en letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam. In de periode 1987-1991 werkte zij bij International Theatre and Film Books in Amsterdam, en bij Applause Books in New York. Zij heeft het werk van theatervernieuwer Stanislavski vertaald.

 

Jeanet is ook schrijver. In november 2014 publiceerde zij De Aap en het Alfabet, een bundel columns die een kijkje geven in de keuken van het Schrijfatelier. Van 2007-2010 schreef zij het weblog TUSSENTIJD. In 1997 publiceerde zij de interviewbundel Rebels Binnen de Regels, over het vrouwendispuut Arktos.

 

Haar persoonlijke blog, poëzie en portfolio te vinden op haar eigen website  jeanetvanomme.com. Sommige van haar gedichten verschenen op Meander Magazine.

 

Schrijfatelier is …

kleinschalig,

literair,

creatief,

verhalend,

veilig,

persoonlijk,

poëtisch,

professioneel

en

up-to-date.

 

Radio

Op dinsdag 1 december 2015 was ik te horen op Radio Rijnmond. Ik werd geïnterviewd door Henk Weltevreden, en vertelde over hoe ik leerde lezen en wat dat te maken heeft met het Schrijfatelier. Alles! Luister hier.

 

jeanetvanomme.com
Hier vind je mijn persoonlijke blog, poëzie en portfolio