info@schrijfatelier.nl   |   06 5164 9829

Netwerk

Jeanet heeft een actief netwerk van docenten, schrijvers en journalisten, met wie zij nauw samenwerkt.

 


Anne van Amstel

Anne van Amstel debuteert in 2004 bij Uitgeverij Voetnoot met de bundel Het oog van de storm. In 2009 veIMG_1615rschijnt haar tweede bundel Vlinderslag. Anne is graag te gast op literaire evenementen en festivals. In 2015 wint Anne de schrijversbeurs van het Hollands Maandblad. In 2016 verschijnt haar derde bundel Geef me nu ik wil (uitgeverij Nieuw Amsterdam).


Sasja Janssen

Vanaf 2006 schrijft Sasja Janssen voornamelijk gedichten, gebundeld in het in 2007 verschenen debuut Papaver. In 2010 verschijnt Wie wij schuilen (genomineerd voor de Jo Peters poëzieprijs). Haar poëzie is zeer goed ontvangen. In april 2014 is Ik trek mijn species aan verschenen. In 2017 verschijnt haar bundel Happy.


Floor Buschenhenke

Floor Buschenhenke is dichter, schrijfcoach en tekstschrijver. Haar debuutbundel Eiland op sterk water is in 2009 door uitgeverij Atlas gepubliceerd. De opvolger Het moeten eenhoorns zijn volgt in 2014. In 2018 verschijnt haar derde poëziebundel Parachute. Ze woont in Amsterdam-Noord.


Nanda Huneman

Portret Nanda-2-1

zie onze gezamenlijke website www.woordenjuttenaanzee.nl

Nanda Huneman (1976) richt  zich voornamelijk op het geven en ontwikkelen van creatieve en meditatieve schrijflessen. In haar lessen ligt de nadruk op het schrijfproces en staat het plezier in het schrijven voorop.

 

In de zomer van 2008 heeft zij in New Mexico lessen gevolgd bij de Amerikaanse schrijfster Natalie Goldberg en een intensieve cursus Poetry Therapy in New York gedaan. In 2011 heeft ze de opleiding tot mindfulnesstrainster gevolgd.

 

Ook heeft Nanda de Visie-Op-Leiding van Doulble Healix afgerond, over de Reis van de Held. Zij gebruikt deze structuur regelmatig in haar eigen schrijfwerk, haar lessen en haar coachwerk.


Henk Weltevreden

HenkWeltevreden

Henk Weltevreden is schrijver. Hij studeerde af in de wijsbegeerte, schrijft romans, reisverhalen, essays en doceerde filosofie in Japan en de Volksrepubliek China. Hij maakt radioprogramma’s voor de VPRO, RVU, NTR, IKON, Moslim Omroep, de Humanistische Omroep en Radio Rijnmond. In 2005 werd hij genomineerd voor de Journalisten Vredesprijs. Samen met Geert Mak en Mohammed Benzakour.


 

Elsbeth Vernout

vernout

Elsbeth Vernout (1971)  is theatermaker, actrice en schrijfster van lied- en theaterteksten. Ze maakt (muziek)theater naar aanleiding van actuele en historische kwesties. Ook maakt ze gedichten en presentatieteksten voor het AVRO-televisieprogramma ‘Mag ik u kussen?’

 

Elsbeth Vernout geeft schrijfles aan theaterstudenten bij Thopss Amsterdam, schrijf- en kleinkunstles bij Cultuurcentrum Parnassos in Utrecht en onder meer de workshops Liedtekst en Annie MG in het Schrijfatelier.


 

Het Schrijfatelier is in 2001 opgericht door Jeanet van Omme en heeft zich sindsdien ontwikkeld tot een levendige ‘schrijf-community’. Creativiteit, vakkennis, veiligheid en schrijfplezier staan hoog in het vaandel.

 

Kijk ook eens op schrijvenonline.org voor nog veel meer informatie over creatief schrijven.

Artikel Schrijven Magazine dec. 2013