info@schrijfatelier.nl   |   06 5164 9829

Netwerk

Jeanet heeft een actief netwerk van docenten, schrijvers en journalisten, met wie zij nauw samenwerkt.

 


 

Nanda Huneman

Portret Nanda-2-1

zie onze gezamenlijke website www.woordenjuttenaanzee.nl

Nanda Huneman (1976) richt  zich voornamelijk op het geven en ontwikkelen van creatieve en meditatieve schrijflessen. In haar lessen ligt de nadruk op het schrijfproces en staat het plezier in het schrijven voorop.

 

In de zomer van 2008 heeft zij in New Mexico lessen gevolgd bij de Amerikaanse schrijfster Natalie Goldberg en een intensieve cursus Poetry Therapy in New York gedaan. In 2011 heeft ze de opleiding tot mindfulnesstrainster gevolgd.

 

Ook heeft Nanda de Visie-Op-Leiding van Doulble Healix afgerond, over de Reis van de Held. Zij gebruikt deze structuur regelmatig in haar eigen schrijfwerk, haar lessen en haar coachwerk.


Henk Weltevreden

HenkWeltevreden

Henk Weltevreden is schrijver. Hij studeerde af in de wijsbegeerte, schrijft romans, reisverhalen, essays en doceerde filosofie in Japan en de Volksrepubliek China. Hij maakt radioprogramma’s voor de VPRO, RVU, NTR, IKON, Moslim Omroep, de Humanistische Omroep en Radio Rijnmond. In 2005 werd hij genomineerd voor de Journalisten Vredesprijs. Samen met Geert Mak en Mohammed Benzakour.


 

Katja Kreukels

1359982525853_(2)Sinds 2000 werkt Katja Kreukels (1974) als zelfstandig journalist in Amsterdam. Met een kritische werkhouding, grondige research en een heldere schrijfstijl maakt Katja achtergrondverhalen, interviews en reportages.

Sinds 2000 werkt Katja Kreukels (1974) als zelfstandig journalist in Amsterdam. Met een kritische werkhouding, grondige research en een heldere schrijfstijl maakt Katja achtergrondverhalen, interviews en reportages.

 

Zij studeerde eind 1999 af aan de Universiteit van Amsterdam in de richtingen cultuursociologie en stadssociologie. Het journalistieke ambacht leerde ze eerder op de Academie voor Journalistiek in Tilburg.

 

Haar nieuwste avontuur is het schrijven van een non-fictie roman over haar vaders vorige leven als priesterstudent en priester in het Zuid-Limburg van de jaren veertig, vijftig en zestig. Ze bevindt zich hiermee op het snijvlak van de journalistiek en de literatuur.


Elsbeth Vernout

vernout

Elsbeth Vernout (1971)  is theatermaker, actrice en schrijfster van lied- en theaterteksten. Ze maakt (muziek)theater naar aanleiding van actuele en historische kwesties. Ook maakt ze gedichten en presentatieteksten voor het AVRO-televisieprogramma ‘Mag ik u kussen?’

 

Elsbeth Vernout geeft schrijfles aan theaterstudenten bij Thopss Amsterdam, schrijf- en kleinkunstles bij Cultuurcentrum Parnassos in Utrecht en onder meer de workshops Liedtekst en Annie MG in het Schrijfatelier.


 

Anne van Amstel

 IMG_1615

Anne van Amstel (1974) debuteerde in 2004 bij Uitgeverij Voetnoot met de bundel Het oog van de storm. In 2009 verscheen haar tweede bundel Vlinderslag. Anne is graag te gast op literaire evenementen en festivals, en droeg o.a. voor op Nur Literatur en GDMW in Rotterdam, Park & Poëzie in Middelburg, Nacht van het gedicht in Goirle, en Dichters in de Prinsentuin in Groningen.

Ze won de VU-podium poëzieprijs 2007 (gedeelde eerste plaats). Anne van Amstel is lid van Schrijvers School en Samenleving. Zij studeerde Engelse letterkunde en klinische psychologie.


 Linda Crombach

linda

Linda Crombach (1979) studeerde Letteren en schreef haar scriptie over het werk van Thomas Mann in Nederland. Na haar studie werkte ze jarenlang bij diverse uitgeverijen als redacteur en uitgever.

 

Tegenwoordig is Linda uitgeefconsultant en tekstschrijver en coacht ze diverse auteurs. Linda houdt van lezen (alles graag!), lekker eten en mooie wijnen, en het liefst een combinatie van alledrie.


Het Schrijfatelier is in 2001 opgericht door Jeanet van Omme en heeft zich sindsdien ontwikkeld tot een levendige ‘schrijf-community’. Creativiteit, vakkennis, veiligheid en schrijfplezier staan hoog in het vaandel.

 

Kijk ook eens op schrijvenonline.org voor nog veel meer informatie over creatief schrijven.