info@schrijfatelier.nl   |   06 5164 9829

Gesprekken

Schrijfcoaching is bedoeld voor schrijvers die begeleiding wensen, maar geen tijd hebben voor een (intensieve) cursus. De schrijfcoach begeleidt het creatieve schrijfproces, en alles wat daarbij komt kijken. Zoveel schrijvers, zoveel vragen en even veel verschillende antwoorden. Zeker is, dat jouw schrijven centraal staat. Schrijfcoaching is een individueel traject, voor mensen met een vraag op het gebied van schrijven.


Het kan gaan om vragen op het gebied van schrijfproces:

‘Ik wil al heel lang een boek schrijven, waar begin ik?’
‘Ik loop over van de ideëen en kan niet kiezen.’
‘Help, ik heb een writer’s block!’

‘Ik ben al een eind op weg, maar loop nu vast.’

 

Of vragen op het gebied van een concreet product, zoals een boek of manuscript:

‘Ik ben halverwege mijn boek en wil graag ondersteuning.’

‘Hoe schrijf ik soepeler? Hoe verbeter ik mijn stijl?’

‘Is dit de goede opzet?’

Tijdens het kennismakingsgesprek (vrijblijvend) onderzoeken we in eerste instantie je vraag. Afhankelijk van je wensen, inventariseren we de mogelijkheden om je verder te helpen en maken we een eerste plan van aanpak.

Uit de praktijk blijkt dat het wenselijk is om min. vijf keer bij elkaar te komen. Pas bij wederzijds vertrouwen en bekendheid met de werkwijze, gaat de schrijfcoaching echt werken. Jij, als coachee, bepaalt de frequentie van de gesprekken.

 

Je kunt je aanmelden bij info@schrijfatelier.nl
Ik neem zo spoedig mogelijk contact met je op voor een eerste vrijblijvende afspraak.


WERKWIJZE/TARIEVEN SCHRIJFCOACHING

Stap 1. Kennismaking.  Allereerst inventariseren we welke vragen bij jou leven en welk traject bij jou past. Dit kennismakingsgesprek (telefonisch of op afspraak) is kosteloos.

 

Stap 2. Strippenkaart. Uit de praktijk blijkt dat het wenselijk is om min. vijf keer bij elkaar te komen. Pas bij wederzijds vertrouwen en bekendheid met de werkwijze, gaat de coaching echt werken. Een ‘strippenkaart’ van vijf bijeenkomsten dient te worden besteed binnen een jaar. Je bepaalt dus zelf het onderwerp, de frequentie en intensiteit.

 

Stap 3.  Particulier/zakelijk tarief (vanaf 2020)

  • Vijf gesprekken – strippenkaart: 350 euro.
  • Oud-cursisten krijgen 1 gesprek ‘cadeau’: een strippenkaart van vijf gesprekken kost 280 euro.

 

Gespreid betalen is natuurlijk mogelijk. Je kunt ook eerst een offerte aanvragen.

 

 

Reacties

Ik voelde me gesteund in het hele proces. Ik kreeg ruimte in mijn warrige hoofd en werd helderder in wat ik eigenlijk wilde opschrijven. Het schrijven – wat toch ook een therapeutische weg was voor mij – kreeg meer focus en werd eindelijk ook concreet.

De schrijfcoaching gaf me ook duwtjes in de rug als ik me toch afvroeg of ik ermee door moest gaan. Ik heb zeker een beeld gekregen van mijn sterke en zwakke punten.. meer focus, meer in het hier en nu blijven en niet zo interpreteren. (“dat doen de lezers zelf wel”:-)) Titia Hennemann auteur van Pluk de Appel (voorjaar 2015)

 

Mijn hartelijke dank voor je warme ondersteuning  bij het schrijven van mijn eerste korte verhaal, je moeiteloze meedenken, het zichtbare plezier waarmee je suggesties deed voor het plot van mijn verhaal, je eerlijkheid, je vele “glimlachjes” in mijn aangeleverde teksten, die me hielpen om door te gaan. Ik wist niet dat dit in me zat.  Wilma van Spijker, auteur Het Huis (uitg. Leli, mei 2013)

 

Het zijn altijd “ademende” gesprekken met jou. Heel prettig. R vd G, oktober 2017

 

Ik heb geleerd om „gewoon” te gaan schrijven, om te vertrouwen op mijn schrijfkunsten en ik heb me dankzij de coaching het show don’t tell principe eigen gemaakt. Ik vond de coaching heel erg nuttig om weer op gang te komen. Je reikte mij allerlei „handvatten” aan om in eerste instantie überhaupt weer te gaan schrijven. Later toen ik voor de tweede keer bij je terugkwam voor vijf sessies, merkte ik al heel snel dat het samen overleggen, bespreken en brainstormen over verhaallijnen ervoor zorgde dat het schrijfproces echt als vanzelf op gang kwam. 

Marieke Poelmann, auteur  Alles om jullie heen is er nog, het verhaal van een nabestaande (uitgeverij Bezige Bij, mei 2015)