info@schrijfatelier.nl   |   06 5164 9829

Tekstproducties

Het Schrijfatelier schrijft (af en toe) boeken, columns of jaarverslagen in opdracht.

 

2020 in opdracht van kunstschilder Cora Moret leverde ik de tekstbijdrage aan de boekuitgave van haar serie schilderijen Winterreise. Hier te bekijken/bestellen.

 

2020 en 2019 Voor Ars Donandi scheef ik de jaarbrochure, zeven korte interviews in aansprekelijke stijl en leverde ik content voor de website.

 

2018  Ik en het Gedicht, over het creatieve proces van de poëzie. (Schrijfatelier Uitgeverij)

 

2017 De Nederlandse Vereniging voor Beeldende Therapie wilde een publicatie met tien portretten van mensen die ooit in hun leven Beeldende Therapie hadden gevolgd. Ik interviewde hen aan de hand van vier of vijf werkstukken, gemaakt tijdens deze therapie. Deze mooie verhalen zijn gebundeld in het boek Beeldende therapie: als we maar niet gaan haken, punniken of breien.

 

2014 De Aap en het Alfabet, 26 columns over de lespraktijk van het Schrijfatelier. (Schrijfatelier Uitgeverij)

 

2005 TwijnstraGudde wilde een boek, waarin hun leiderschapsteam sprankelend geportretteerd zou worden. Dit werd Leiderschap Levensvak, een persoonlijk en reflectief cahier. Ik heb allereerst de zeven teamleden uitgebreid geïnterviewd over hun organisatieadvieswerk. Bovendien heb ik ze ook begeleid bij het schrijven van een eigen verhaal, over een leiderfiguur uit hun jeugd. Dat werden mooie persoonlijke verhalen over o.a. oma, papa, Madonna en de leraar van de basisschool.

 

 

 

 

 

salo jun 12