info@schrijfatelier.nl   |   06 5164 9829

Artjournal

Thuis aan de slag gegaan met verf, knippen, plakken. De woorden durven nog niet.

 

Wanneer: juli 2019 (datum wordt nog bekend gemaakt)

 

Wat een bijzondere dag heb ik beleefd. Het was ontroerend, eerlijk en kwetsbaar ineen.

 

IMG_1558

Een art journal is een soort logboek dat je vult met jouw beelden en woorden. Werken in je art journal wakkert de creativiteit aan, het is rustgevend en levert ook verrassingen op.

 

Het gaat nergens heen, toch kom je altijd ergens uit; het is bijna zoiets als meditatie. Je hart, hoofd en handen werken als vanzelfsprekend samen en volgen je intuïtie.

 

Wil je ook eens ervaren wat de mogelijkheden van een art journal zijn? Heb je zin om te onderzoeken wat het voor jou kan betekenen? Hoe zou jij zo’n journal vormgeven?

 

In deze workshop zul je merken dat de taal een beeldassociatie oproept en andersom. Wij werken met beeldende schrijfoefeningen en talige beeldoefeningen. Zonder vast recept of voorgekookte voorschriften, dragen wij mogelijkheden aan.

 

Kaj Glasbergen – vanuit haar praktijk als beeldend kunstenaar en creatief therapeut – leert je de technieken van de monoprint, het werken in lagen en het combineren van verschillende materialen. Jeanet van Omme, dichter en ervaren schrijfcoach, neemt de poëzie als vertrekpunt; woorden dragen betekenis, maar taal heeft ook een grafische kant en een klankaspect.

 

Aan het eind van de dag, heb je de eerste pagina’s van jouw art journal gevuld. Je gaat met een berg ideeën en een map vol materiaal naar huis.

 

Let op: je hoeft voor deze workshop geen ervaren schrijver of beeldend kunstenaar te zijn!

Wat ons voor ogen staat is een toegankelijke speelse atelierdag voor iedereen die de kunst van het art journal wil ervaren.

 

 

INSCHRIJVEN KAN HIER

 

Er is altijd een eerste

hoofd dat je tekent

met twee

ogen geen

mond nog wel

armen en benen geen

handen en voeten. (…)

Hester Knibbe

 

IMG_1554

 

IMG_1564

 

IMG_1534

 

IMG_1568