info@schrijfatelier.nl   |   06 5164 9829

NT2

Iedere week ga ik op wereldreis in mijn eigen stad, wat een voorrecht!

 

Sinds juli 2018 ben ik gecertificeerd NT2-docent. Mijn lessen Nederlands als Tweede Taal lijken in wezen op mijn lessen creatief schrijven. Het is hetzelfde atelierwerk.

 

Nieuwkomers die Nederlands leren, zijn ware ‘creatieve taalbouwers’. Ze experimenteren met de taal en tonen de moed om van hun fouten te leren. De leeromgeving die ik neerzet, is veilig, ontspannen én tegelijkertijd uitdagend.

 

Ik geef regelmatig NT2-lessen (A0-A2/A2-B1) aan de HvA en bij Nedles. Ook leid ik met veel plezier het Vertel es – online taalcafé. Zie hiernaast voor meer informatie.


TUSSENTAAL

Af en toe schrijf ik een column over mijn contact met nieuwkomers en de mooie, grappige en verwarrende momenten tijdens de NT2 les. We weten allemaal hoe het is om een nieuwe taal te leren. Dat gaat in tussenstappen, die we in vakjargon aanduiden als tussentaal.

 

Poëzie en eigenwaarde december 2019

Vertrek november 2019

Frons september 2019

Chinees augustus 2019

Aan het stuur  juli 2019

Het licht is van de wereld   juni 2019

‘t Is een vreemdeling zeker   december 2018

 

 

Vertel es - online taalcafé

Iedere dinsdagmiddag leid ik een Vertel es  – online taalcafé, voor nieuwkomers in Nederland.

 

Bij Vertel es oefenen we het Nederlands (vooral spreken) op een ontspannen manier. Plezier, echt contact en netwerken staan centraal. Het is gezellig!

 

We praten over allerlei interessante thema’s en vertellen de mooiste kleine en grote verhalen. We hebben veel lol met elkaar en de sfeer is open. We leren allemaal.

 

Ik organiseer om de zoveel weken een wandeling of een andere activiteit, zodat we elkaar ook live kunnen ontmoeten. Ook nodig ik af en toe een gastspreker uit, die vertelt over zijn of haar vakgebied.

 

Is Nederlands je moedertaal en lijkt het je leuk om een keer zo’n taalcafé bij te wonen? Dat kan.

Ben je Nederlands aan het leren? Wees welkom!

Het online taalcafé is iedere dinsdag open van 15-17 uur.

Wel graag even aanmelden: jlvanomme@me.com


VERTEL ES – ONLINE TAALCAFE is opgericht door Els Streefkerk, volgens de methode Alternative Ways.