info@schrijfatelier.nl   |   06 5164 9829

Jeanet van Omme

Jeanet van Omme (1960) is de creatieve motor van het Schrijfatelier, dat ze oprichtte in 2001. Het Schrijfatelier helpt mensen bij het schrijven en doet dat in de vorm van training, cursussen en coaching.

 

In juli 2018 voltooide zij de post HBO opleiding Nederlands als Tweede Taal (HvA). Lesgeven aan nieuwkomers in Nederland ziet zij als een mooie aanvulling op het werk in het Schrijfatelier.

 

Jeanet is ook schrijver. In juni 2020 verscheen haar dichtbundel Wees geen Vreemde bij Poëziefonds Open. Sommige gedichten verschenen eerder in Meander Magazine. Ook trad zij op tijdens het festival Dichters in de Prinsentuin, 2018, in Groningen. Haar poëzie en portfolio zijn te vinden op de website jeanetvanomme.com.

 

In maart 2018 verscheen het boek Ik en het Gedicht over het maakproces van poëzie. In november 2014 publiceerde zij De Aap en het Alfabet, een bundel columns die een kijkje geven in de keuken van het Schrijfatelier. Van 2007-2010 schreef zij het weblog TUSSENTIJD. In 1997 publiceerde zij de interviewbundel Rebels Binnen de Regels, over het vrouwendispuut Arktos.


Jeanet studeerde Engelse taal- en letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam. In de periode 1987-1991 werkte zij bij International Theatre and Film Books in Amsterdam, en bij Applause Books in New York. Zij heeft het werk van theatervernieuwer Stanislavski vertaald.

 

foto’s Jeanet:  Lisa Schamlé

SCHRIJFATELIER IS

 

kleinschalig,

literair,

creatief,

verhalend,

veilig,

persoonlijk,

poëtisch,

professioneel

en

up-to-date


STIJL

Mijn werkstijl is creatief, empathisch en informeel, altijd met een dosis humor. “Warm en ontregelend” is ook wel eens gehoord!

 

RADIO RIJNMOND

Op dinsdag 1 december 2015 was ik te horen op Radio Rijnmond. Ik werd geïnterviewd door Henk Weltevreden, en vertelde over hoe ik leerde lezen en wat dat te maken heeft met het Schrijfatelier. Alles!

 

PERSOONLIJK BLOG

Hier vind je mijn persoonlijke blog, poëzie en portfolio: jeanetvanomme.com